Meest gekozen
Man klimt op het klimparcours van klimrijk

Klimmen

Ga op avontuur op het klimparcours

Ben je klaar om op avontuur te gaan in het avontuurlijkste klimpark van Brabant? In ons klimpark vlakbij Eindhoven kun je outdoor klimmen tussen de bomen op het klimparcours. Verken de verschillende parcoursen en verleg je grenzen!

 • Duur 150 minuten

 • Vanaf 4 jaar

 • Vanaf 1 persoon

 • Minimaal 1.30 meter

Over klimmen

Test je klimkunsten op 1 van de 5 parcoursen met elk een eigen moeilijkheidsgraad. De lengte van de routes varieert van 110 tot 200 meter en de hoogte van de routes varieert van 2 tot 10 meter in de lucht. De klimparcours van Klimrijk Brabant zijn gebouwd zonder schade aan te brengen aan de bomen of de omgeving. Wij dragen de welverdiende titel ‘ecologisch klimbos’ dan ook met trots!

Goed om te weten

 • Toegang

  Klimmen is mogelijk voor kinderen groter dan 1.30 meter. Ben je kleiner dan 1.30 meter, dan kun je klimmen op het Pico Parcours, een klimparcours speciaal voor de allerkleinste avonturiers vanaf 4 jaar.

 • Veiligheid

  Het klimprogramma begint met een uitgebreide instructie. Iedereen wordt gezekerd en begeleid door gekwalificeerde instructeurs waardoor je veilig kunt klimmen. Het dragen van een helm is verplicht. Om te klimmen op het klimparcours mag je niet zwaarder dan 120 kg wegen.

 • Combineren

  Klimmen is ideaal te combineren met het Netten Adventure of een potje lasergamen.

Vanaf
20,95per persoon
Boek klimmen nu

Tickets & reserveren

Reserveer als abonnee een tijdslot, verzilver een voucher, of bestel losse tickets voor jouw bezoek aan Klimrijk Brabant.
 • Heb je een klimabonnement?

  Wil je als abonnementhouder een reservering maken voor het klimmen? Plaats jouw reservering hier.

  U staat op het punt om naar de ticket shop te gaan om een Heb je een klimabonnement? te bestellen voor . met de omschrijving: Wil je als abonnementhouder een reservering maken voor het klimmen? Plaats jouw reservering hier.

  Reserveren
 • Wil je tickets bestellen?

  €20,95

  per persoon

  Bestel direct online je entreeticket(s)!

  online eenvoudig te bestellen

  U staat op het punt om naar de ticket shop te gaan om een Wil je tickets bestellen? te bestellen voor €20,95 per persoon met de omschrijving: Bestel direct online je entreeticket(s)!

  Bestellen
 • Heb je een voucher?

  Wil je jouw ontvangen voucher inwisselen? Maak jouw reservering.

  U staat op het punt om naar de ticket shop te gaan om een Heb je een voucher? te bestellen voor reserveren met de omschrijving: Wil je jouw ontvangen voucher inwisselen? Maak jouw reservering.

  Vouchercode verzilveren

Veelgestelde vragen

Ja, er is altijd iemand aanwezig in het klimpark. Er lopen zowel instructeurs als 'rescuers' rond in het klimpark. Daar waar nodig coachen de instructeurs de deelnemers. Mocht het zijn dat iemand echt niet meer verder durft dan gaat er een 'rescuer' naar boven om deze deelnemer te helpen. In het uiterste geval laat de 'rescuer' deze deelnemer met een touwconstructie naar beneden zakken. 

Ja, bij regen gaat het klimmen door. Als het gaat bliksemen of onweren dan halen we de mensen uit de bomen en wachten we totdat de bui overwaait. We zorgen er natuurlijk voor dat het ondanks het weer een leuke dag wordt.

De veiligheid van onze gasten is van het grootste belang. Daarom hebben wij voor een 'saferoller-systeem' gekozen. Dit is een continu zekeringsysteem. Hierbij wordt de deelnemer aan het begin van een parcours vast 'geschoven' en de saferoller kan pas weer los als de deelnemer weer aan het einde van het parcours aan de grond staat. 

Ja, dit is mogelijk! Wanneer je niet deelneemt aan een klimactiviteit hoef je geen ticket te bestellen.  

Nee, het is niet per se nodig om handschoenen te dragen. Vind je het fijner om met handschoenen te klimmen? Dan adviseren we je om eigen handschoenen mee te nemen. Klimrijk Brabant verhuurt en verkoopt geen handschoenen. 

Het is verplicht om dichte schoenen te dragen (geen crocs, klompen, slippers of sandalen). Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Vanwege de klimgordels wordt geadviseerd om een broek te dragen die ten minste tot de knie komt, zodat de huid van de bovenbenen bedekt blijft. Lange haren moeten in een staart of knotje. Sieraden moeten af, denk aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges. 

De grote parcours zijn 2 tot 10 meter hoog voor volwassenen en kinderen vanaf 1.30 meter. De grote parcours bestaan uit vijf verschillende routes: parcours 1 en 2 zijn de makkelijkere, parcours 3 en 4 de moeilijkere en parcours 5 is de funroute, met twee lange ziplines van elk bijna 100 meter. Route 6, 7 en 8 behoren tot het Pico-parcours en zijn bedoeld voor kinderen van 4 jaar tot en met 1.30 meter. Deze routes zijn lager dan het grote parcours en ouders kunnen naast het parcours lopen om zo makkelijk contact te houden met hun kinderen. 

Klimmen in Klimrijk Brabant is mogelijk vanaf 4 jaar. Voor de kleine avonturiers is er het Pico-parcours vanaf 4 jaar tot en met 1.30 meter. Vanaf een lengte van 1.30 meter kun je deelnemen aan de vijf grote parcours. Je mag niet zwaarder dan 120 kilogram wegen. Je dient een goede fysieke conditie te hebben en je mag niet zwanger zijn. 

Let op: Kinderen t/m 13 jaar vallen onder het kind tarief en vanaf 14 jaar val je onder het volwassen tarief.  

Klimrijk Brabant heeft direct naast het park voldoende betaalde parkeergelegenheid.

Ons adres is: Klimrijk Brabant Turfweg 9 5504 RL Veldhoven. 

Klimrijk Brabant is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Bekijk Adres & Route of gebruik Google Maps voor actuele routebeschrijvingen. 

Deze kun je hier per activiteit bekijken. 

In het geval dat je je mail kwijt bent of niet ontvangen hebt, neem dan contact met ons via info@klimrijk.nl of 040-2556545. 

Je kunt het reserveringsnummer noteren en op de dag zelf meenemen. Heb je beschikking over internet op je mobiele telefoon dan kun je het e-ticket in jouw telefoon ook tonen aan de kassamedewerker. 

Het voordeel van een online reservering is dat je altijd zeker bent van de tijd die je hebt gereserveerd. Het tijdsblok dat je reserveert staat vast en je bent zeker dat je die dag kunt komen.

Bij het online kopen van een e-ticket, betaal je via onze partner Igenico ePayments of Multisafepay. Nadat je jouw ticket hebt geselecteerd, kies je bij betaalmethodes voor de in jouw land beschikbare methode voor internetbankieren. Selecteer jouw bank en vul je betaalgegevens in. Zodra je de betaling bevestigt, wordt het bedrag van je rekening afgeschreven. Jouw bank informeert ons, waarna wij het e-ticket per e-mail toesturen.  

Wanneer je gebruikmaakt van een creditcard om een ticket te kopen, zie je binnen enkele dagen dat het bedrag van je aankoop van je rekening is afgeschreven.  

iDeal en MrCash worden direct van je bankrekening afgeschreven. 

Bekijk ook onze andere avontuurlijke activiteiten

Kinderen springen met ballen in het Netten Adventure van Klimrijk Brabant

Netten Adventure

Maak plezier op grote hoogte in het Netten Adventure

Meer info
Vader begeleid kind op Pico-parcours bij Klimrijk Brabant

Pico Parcours

Kom klimmen op het Pico Parcours, al vanaf 4 jaar

Man speelt zweefmissie tijdens Expeditie Klimrijk bij Klimrijk Brabant

Expeditie Klimrijk

Samenwerken als een team tijdens Expeditie Klimrijk

Man speelt outdoor archery tag en schiet op tegenstander bij Klimrijk Brabant

Outdoor archery tag

Ga de strijd aan tijdens een potje outdoor archery tag

Bekijk alle activiteiten