Klimrijk activiteit klimmen

Klimmen

Het leukste klimpark van regio Eindhoven

Ben je klaar om op avontuur te gaan in het avontuurlijkste klimpark van Brabant? In ons klimpark vlakbij Eindhoven kun je outdoor klimmen tussen de bomen op het klimparcours. Verken de verschillende parcoursen en verleg je grenzen!

Let op: het klimparcours is toegankelijk voor kinderen met een lengte vanaf 1.30 m. Is jouw kind onder 1.30 m? Maak dan hier een boeking voor het Pico-parcours.

  • 7+ jaar
  • Vanaf 1 persoon
  • Minimaal 1.30m
  • Duur 150 minuten
v.a.€19,95
Boek nu

Verleg je grenzen

Over het klimparcours

Klimrijk Brabant staat garant voor plezier in het bos met respect voor de natuur. De parcours zijn gebouwd zonder schade aan te brengen aan de bomen of de omgeving. Er worden nu zelfs platformen in het klimbos geplaatst die met de bomen meegroeien. Wij dragen de welverdiende titel ‘ecologisch klimbos’ dan ook met trots!

Ontdek het klimparcours

Test je klimkunsten op 1 van de 5 parcoursen met elk een eigen moeilijkheidsgraad. De lengte van de routes varieert van 110 tot 200 meter en de hoogte van de routes varieert van 2 tot 10 meter in de lucht. Het klimprogramma bestaat uit een half uur instructie en twee uur klimmen. Ook de allerkleinsten kunnen bij Klimrijk komen klimmen. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen komen klimmen op ons speciale Pico-parcours.

klimrijk brabant meisje klimparcours netten

Goed om te weten

Voor alle avonturiers is er een passende uitdaging. Iedereen wordt gezekerd en begeleid door gekwalificeerde instructeurs, waardoor je je veilig kunt uitleven. Klimmen in Klimrijk Brabant is mogelijk voor kinderen vanaf 4 jaar en je mag niet zwaarder dan 120 kilogram wegen. De vijf grote parcours zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 1.30 meter.

Voor de kleintjes vanaf 4 jaar tot en met 1.30 meter zijn er drie speciale parcoursen aanwezig: het Pico-parcours!

Klimrijk brabant campagnebeeld klimmen

Mogelijkheden en prijzen

Wil je komen klimmen op het klimparcours in Klimrijk? Bestel dan direct online je entreetickets!

Inclusief:

  • instructie door professionele begeleider

  • gebruik klimgordel en (klim)helm

Prijs kinderen t/m 13 jaar (vanaf 1.30 meter): €19,95 p.p.

Prijs volwassenen vanaf 14 jaar: €22,95 p.p.

Ook is het mogelijk om nog een uur Netten Adventure bij te boeken tegen een gereduceerd tarief. Bekijk de brochure voor alle mogelijkheden.

Genieten van een heel jaar klimplezier? Het klimabonnement heb je al terugverdiend bij 3 bezoeken. Bekijk hier hoe je een abonnement kunt afsluiten.

Kies je tickets

Wil je tickets bestellen?

Wil je komen klimmen op het klimparcours in Klimrijk? Bestel dan direct online je entreetickets!

Heb je een klimabonnement?

Wil je als abonnementhouder een reservering maken voor het klimmen? Maak jouw reservering via onderstaande knop.

Heb je een AttractiePas?

Verblijf je bij een Libéma locatie en beschik je over een geldige Libéma AttractiePas? Bestel dan direct online je entreetickets met korting.

Heb je een voucher?

Wil je jouw ontvangen voucher inwisselen? Maak jouw reservering via onderstaande knop.

Wil je komen klimmen met een groep?

Combineer je klimavontuur voordelig met een van de andere activiteiten of kies uit een van de arrangementen.

Veelgestelde vragen

Mag iedereen klimmen?

Klimmen in Klimrijk Brabant is mogelijk vanaf 4 jaar. Voor de kleine avonturiers is er het Pico-parcours vanaf 4 jaar tot en met 1.30 meter. Vanaf een lengte van 1.30 meter kun je deelnemen aan de vijf grote parcours. Je mag niet zwaarder dan 120 kilogram wegen. Je dient een goede fysieke conditie te hebben en je mag niet zwanger zijn.

Let op: Kinderen t/m 13 jaar vallen onder het kind tarief en vanaf 14 jaar val je onder het volwassen tarief. 

Zit er qua hoogte in de parcours verschil voor kinderen en volwassenen? Mijn kind durft namelijk niet alleen.

De grote parcours zijn 3 tot 10 meter hoog voor volwassenen en kinderen vanaf 1.30 meter. De grote parcours bestaan uit vijf verschillende routes: parcours 1 en 2 zijn de makkelijkere, parcours 3 en 4 de moeilijkere en parcours 5 is de funroute, met twee lange ziplines van elk bijna 100 meter. Route 6, 7 en 8 behoren tot het Pico-parcours en zijn bedoeld voor kinderen van 4 jaar tot en met 1.30 meter. Deze routes zijn lager dan het grote parcours en ouders kunnen naast het parcours lopen om zo makkelijk contact te houden met hun kinderen.

Welke kleding kan ik het beste aan doen tijdens het klimmen?

Het is verplicht om dichte schoenen te dragen (geen crocs, klompen, slippers of sandalen). Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Lange haren moeten in een staart of knotje. Sieraden moeten af, denk aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges.

Moeten we handschoenen dragen tijdens klimmen of kunnen we handschoenen voor klimmen huren?

Nee, het is niet per se nodig om handschoenen te dragen. Vind je het fijner om met handschoenen te klimmen? Dan adviseren we je om eigen handschoenen mee te nemen. Klimrijk Brabant verhuurt en verkoopt geen handschoenen.

Kan ik kijken bij het klimparcours zonder dat ik een ticket heb?

Ja, dit is mogelijk! Wanneer je niet deelneemt aan een klimactiviteit hoef je geen ticket te bestellen. 

Hoe werkt het zekeringssysteem van Klimrijk Brabant?

De veiligheid van onze gasten is van het grootste belang. Daarom hebben wij voor een 'saferoller-systeem' gekozen. Dit is een continu zekeringsysteem. Hierbij wordt de deelnemer aan het begin van een parcours vast 'geschoven' en de saferoller kan pas weer los als de deelnemer weer aan het einde van het parcours aan de grond staat.

Ik heb gereserveerd voor klimmen, maar vandaag gaat het de hele dag regenen. Gaat het klimmen gewoon door?

Ja, bij regen gaat het klimmen gewoon door. Als het gaat bliksemen of onweren dan halen we de mensen uit de bomen en wachten we totdat de bui overwaait. Ook is er eventueel de mogelijkheid om kosteloos te verzetten naar een andere datum.

Loopt er personeel rond voor het zicht van klimmers?

Ja, er is altijd iemand aanwezig in het klimpark. Er lopen instructeurs als 'rescuers' rond in het klimpark. Daar waar nodig coachen de instructeurs de deelnemers. Mocht het zijn dat iemand echt niet meer verder durft dan gaat er een 'rescuer' naar boven om deze deelnemer te helpen. In het uiterste geval laat de 'rescuer' deze deelnemer met een touwconstructie naar beneden zakken.

Wat zijn de tarieven voor de activiteiten bij Klimrijk Brabant?

Deze kun je hier per activiteit bekijken.

Wat is het voordeel van online reserveren?

Het voordeel van een online reservering is dat je altijd zeker bent van de klimtijd die je hebt gereserveerd. Het tijdsblok dat je reserveert staat vast en je bent zeker dat je die dag kunt klimmen.

Wat als ik geen printer heb of de bevestiging niet uitgeprint krijg?

Je kunt het reserveringsnummer noteren en op de dag zelf meenemen. Heb je beschikking over internet op je mobiele telefoon dan kun je het e-ticket in jouw telefoon ook tonen aan de kassamedewerker.

Ik ben de bevestigingsmail kwijt of heb deze niet gehad. Hoe kan ik mijn entreebewijs nu identificeren?

In het geval dat je je mail kwijt bent of niet ontvangen hebt, neem dan contact met ons via info@klimrijk.nl of 040-2556545.

Wat is het adres van Klimrijk Brabant?

Ons adres is: Klimrijk Brabant Turfweg 9 5504 RL Veldhoven

Hoe kom ik bij Klimrijk Brabant?

Klimrijk Brabant is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Bekijk Adres & Route of gebruik Google Maps voor actuele routebeschrijvingen. 

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Klimrijk Brabant heeft direct naast het park voldoende betaalde parkeergelegenheid. Een parkeerticket bedraagt €3,50.

Ook interessant / Combineer