Kind op touwbrug van klimparcours bij Klimrijk Brabant

Duurzaamheid

Voor Klimrijk Brabant is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Lees op deze pagina wat Klimrijk doet om bij te dragen aan een goed milieu.

Green Key

 Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven. Klimrijk Brabant zet zich in om dit keurmerk te behalen. Bekijk hier de MVO-verklaring van Klimrijk.

Klimrijk Brabant

Klimrijk Brabant is gebouwd in de groene omgeving van de Kempen. Voor het klimpark is er gebruik gemaakt van de bestaande bomen op het terrein van Klimrijk Brabant. Om deze bomen niet te beschadigen in hun groei, is Klimrijk Brabant op een zeer innovatieve wijze gebouwd. De platformen en bevestigingen kunnen mee groeien met de bomen. Dit kan door de platformen en bevestigingen tijdens de groeiperiode van de bomen zo af te stellen dat de boom door kan groeien. Dit systeem is voor Klimrijk speciaal bedacht door de bouwer Active Construction. 

Horeca

Bij het horecapunt van Klimrijk Brabant wordt Puro Fairtrade koffie en Lipton Rainforest Alliance thee geserveerd. Op onze locatie kun je dus verantwoord en duurzaam genieten van lekkere warme dranken. Naast duurzame koffie en thee zijn er uiteraard ook andere duurzame producten te verkrijgen bij Klimrijk Brabant. 

Energiebesparing

Een van de onderdelen van de Green Key Certificering is het opstellen van een energiebesparingplan. Bij Klimrijk worden alle lichtbronnen vervangen door energiezuinige LED-verlichting die worden uitgeschakeld indien er geen bezetting is. Daarnaast levert Engie Duurzame Groene energie waar Klimrijk gebruik van maakt. 

Afvalmanagement 

Een belangrijk onderdeel van duurzaam ondernemen is het bewust omgaan met afvalstoffen die vrijkomen bij het exploiteren van de locatie. Wij werken samen met een gedegen afvalpartner, namelijk RENEWI. Een belangrijk onderdeel is het scheiden van diverse soorten afval en de verwerking op basis van hergebruik. We maken gebruik van papier met het FSC-keurmerk en daarnaast werken we zoveel mogelijk digitaal en ontmoedigen we het onnodig printen van documenten en e-mails. 

Water

Waterverbruik wordt op alle plekken verminderd. Zo zijn alle toiletten voorzien van zogenaamde spoel-stopmechanismen en afgesteld op minimaal verbruik. Alle watertappunten zijn gereduceerd en spelen op minimaal verbruik.

Schoonmaak

Alle schoonmaakmiddelen en materialen hebben het EU Ecolabel keurmerk en zijn daardoor 100% milieuvriendelijk. Hulpmiddelen zoals doeken worden gewassen en hergebruikt. Ook handzeep en toiletpapier zijn milieuvriendelijk. 

Stichting Het Vergeten Kind

Klimrijk Brabant steunt Stichting Het Vergeten Kind. Tijdens de vakantieweken kunnen kinderen die bij de Stichting Het Vergeten Kind op kamp zijn, gratis gebruik maken van het ecologisch duurzame klimpark. 

Stap voor stap naar een betere wereld

Klimrijk Brabant ziet Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als het maken van bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen "People, Planet en Profit". Klimrijk neemt hiermee verantwoordelijkheid voor de effecten van haar bedrijfsactiviteiten op mens en het milieu.