Medewerker helpt kind met klimtuig op het Pico Parcours bij Klimrijk Brabant

Advies & instructies

Groep rijdend op een e-chopper op een pad door de bossen bij Klimrijk Brabant
Vrouw aan het quad rijden over een parcours door het bos bij Klimrijk Brabant
Vrouw op e-kickbike op zandpad in het bos bij Klimrijk Brabant
Vrouw met helm op klimwand bij klimparcours van Klimrijk Brabant
Jongen en meisje bij obstakel met palen op klimparcours bij Klimrijk Brabant
+ 1

Onze tips & adviezen

Om het klimmen en de andere activiteiten zo veilig mogelijk te laten verlopen vragen wij je rekening te houden met onze kledingvoorschriften:

 • Het is verplicht om dichte schoenen te dragen (geen crocs, klompen, slippers of sandalen)

 • Trek sportieve, makkelijk zittende kleding aan. Trek sportieve, makkelijk zittende kleding aan.  Vanwege de klimgordels wordt geadviseerd om een broek te dragen die ten minste tot de knie komt, zodat de huid van de bovenbenen bedekt blijft.

 • Draag lange haren in een staart of knotje

 • Het dragen van sieraden is niet toegestaan (zoals ringen, arm- of polsbandjes, kettingen, piercings, oorbellen, etc.)

 • Voor en tijdens de activiteit bij Klimrijk Brabant mag je geen alcohol of enige vorm van drugs genuttigd hebben. De medewerker van Klimrijk heeft het recht om bij verdenking hiervan je het recht tot de activiteit te ontzeggen

Veelgestelde vragen

Deze activiteit is te boeken vanaf 8 jaar. 

Het is verplicht om dichte schoenen te dragen (geen crocs, klompen, slippers of sandalen). Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Lange haren moeten in een staart of knotje. Sieraden moeten af, denk aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges.

Deze activiteit is te boeken vanaf 18 jaar. 

Het wordt aangeraden om dichte schoenen te dragen. Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Lange haren in een staart of knotje is het prettigst. Sieraden dragen wordt afgeraden, bij sieraden moet je denken aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges. 

Deze activiteit is te boeken vanaf 8 jaar. 

Het wordt aangeraden om dichte schoenen te dragen. Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Lange haren in een staart of knotje is het prettigst i.v.m. het dragen van de helm. Sieraden dragen wordt afgeraden, bij sieraden moet je denken aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges. 

 • Wijk niet van de verharde wegen af en blijf op de fietspaden. 

 • Het is aan te raden om voorzichtig te rijden. Het is voor alle partijen niet fijn als de chopper niet in dezelfde staat terugkomen. We hebben een prijslijst samengesteld van wat elk onderdeel kost om te laten vervangen dus je weet waar je aan toe bent mocht je onverhoopt een ongeluk(je) krijgen. 

 • We raden het aan om lekker te genieten wanneer je onderweg bent. Wanneer je een route van ons volgt heb je meer dan genoeg tijd om onderweg te stoppen voor een drankje, hapje, te zonnen of om een foto te maken. Vergeet niet om de tweewielers op slot te zetten wanneer je afstapt. 

 • Verkeersregels.. houd je eraan. Ze zijn er niet voor niets. 

 • Drank en drugs gebruik is verboden tijdens het huren van de e-choppers 

 • Kom je onderweg stil te staan en kan je niet meer verder, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en wij komen eraan. 

 • Draag een bril of zonnebril tijdens het chopper rijden. 

 • Neem een rugzakje of tasje mee. 

 • Het is niet verstandig om met een (korte) rok op een e-chopper plaats te nemen. 

 • Vergeet je rijbewijs niet als je een E-Chopper gaat huren, wij controleren hier streng op! 

 • Wanneer er zomerse temperaturen zijn is het aan te raden om zonnebril en zonnebrand mee te nemen. 

 • Pas je kleding aan bij lagere temperaturen. Handschoenen zijn geen overbodige luxe. 

 • Gaat het regenen? Neem dan een regenponcho mee voor onderweg. 

Sinds 01-01-2023 geldt er een helmplicht. 

Het Netten Adventure is leuk voor alle leeftijden en al geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. 

Het is verplicht om dichte schoenen te dragen (geen crocs, klompen, slippers of sandalen). Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Lange haren moeten in een staart of knotje. Sieraden moeten af, denk aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges. 

Ja, er is altijd iemand aanwezig in het klimpark. Er lopen zowel instructeurs als 'rescuers' rond in het klimpark. Daar waar nodig coachen de instructeurs de deelnemers. Mocht het zijn dat iemand echt niet meer verder durft dan gaat er een 'rescuer' naar boven om deze deelnemer te helpen. In het uiterste geval laat de 'rescuer' deze deelnemer met een touwconstructie naar beneden zakken. 

Nee, het is niet per se nodig om handschoenen te dragen. Vind je het fijner om met handschoenen te klimmen? Dan adviseren we je om eigen handschoenen mee te nemen. Klimrijk Brabant verhuurt en verkoopt geen handschoenen. 

Het is verplicht om dichte schoenen te dragen (geen crocs, klompen, slippers of sandalen). Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Vanwege de klimgordels wordt geadviseerd om een broek te dragen die ten minste tot de knie komt, zodat de huid van de bovenbenen bedekt blijft. Lange haren moeten in een staart of knotje. Sieraden moeten af, denk aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges. 

Klimmen in Klimrijk Brabant is mogelijk vanaf 4 jaar. Voor de kleine avonturiers is er het Pico-parcours vanaf 4 jaar tot en met 1.30 meter. Vanaf een lengte van 1.30 meter kun je deelnemen aan de vijf grote parcours. Je mag niet zwaarder dan 120 kilogram wegen. Je dient een goede fysieke conditie te hebben en je mag niet zwanger zijn. 

Let op: Kinderen t/m 13 jaar vallen onder het kind tarief en vanaf 14 jaar val je onder het volwassen tarief.  

Deze activiteit is te boeken vanaf 11 jaar. 

Het is verplicht om dichte schoenen te dragen i.v.m. boomstammen, wortels etc. Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Lange haren in een staart of knotje is het prettigst i.v.m. het dragen van de helm. Sieraden dragen wordt afgeraden, bij sieraden moet je denken aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges. 

Deze activiteit is te boeken vanaf 8 jaar. 

Het wordt aangeraden om dichte schoenen te dragen i.v.m. boomstammen, wortels etc. Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Lange haren in een staart of knotje is het prettigst i.v.m. het dragen van de helm. Sieraden dragen wordt afgeraden, bij sieraden moet je denken aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges. 

Deze activiteit is te boeken vanaf 8 jaar. 

Het wordt aangeraden om dichte schoenen te dragen i.v.m. boomstammen, wortels etc. Sportieve, makkelijk zittende kleding is het fijnst. Lange haren in een staart of knotje is het prettigst i.v.m. het dragen van de helm. Sieraden dragen wordt afgeraden, bij sieraden moet je denken aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges. 

Deze activiteit is te boeken vanaf 11 jaar. 

Het is verplicht om dichte schoenen te dragen. Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Lange haren in een staart of knotje is het prettigst i.v.m. het dragen van de helm. Sieraden dragen wordt afgeraden, bij sieraden moet je denken aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges. 

Bij de e-kickbike moet je verplicht een (fiets)helm op. 

Helaas moet je 16 zijn om de e-kickbiken te mogen besturen. Het is niet toegestaan een kind mee te laten rijden. Onze verzekeringsmaatschappij staat dit niet toe. Een goed standpunt omdat de e-kickbikes toch al snel zo’n 20 - 24 km per uur rijden.