Meisje aan het klimmen op de klimwand van het klimparcours van Klimrijk Brabant

Schoolreisje Klimmen

Kom klimmen tijdens het schoolreisje

Een schoolreisje naar Klimrijk Brabant is buitengewoon avontuurlijk. Kom met de klas klimmen op het klimparcours en ervaar de adrenalinekick!

 • Duur 120 minuten

 • Vanaf 4 jaar

 • Vanaf 20 personen

Over klimmen in het klimbos

Het klimbos staat garant voor plezier in het bos met respect voor de natuur. De kids verleggen met veel plezier hun grenzen op de verschillende klimroutes. Iedere route heeft zijn eigen moeilijkheidsgraad, dus er is voor iedere avonturier een eigen uitdaging. Maar maak je geen zorgen, gekwalificeerde instructeurs begeleiden de kinderen waar nodig. 

Goed om te weten

 • Toegang

  Klimmen is mogelijk vanaf 4 jaar.

 • Veiligheid

  Tijdens deze activiteit krijgen de kinderen een instructie en begeleiding van gekwalificeerde instructeurs.

 • Combineren activiteiten

  Mogelijkheden voor het toevoegen van een lunch- of BBQ-arrangement vind je in de brochure.

Vanaf
15,45
Boek 'Schoolreisje de boom in' nu

Veelgestelde vragen

Het klimmen duurt 120 minuten.

Ja, er is altijd iemand aanwezig in het klimpark. Er lopen zowel instructeurs als 'rescuers' rond in het klimpark. Daar waar nodig coachen de instructeurs de deelnemers. Mocht het zijn dat iemand echt niet meer verder durft dan gaat er een 'rescuer' naar boven om deze deelnemer te helpen. In het uiterste geval laat de 'rescuer' deze deelnemer met een touwconstructie naar beneden zakken. 

Ja, bij regen gaat het klimmen door. Als het gaat bliksemen of onweren dan halen we de mensen uit de bomen en wachten we totdat de bui overwaait. We zorgen er natuurlijk voor dat het ondanks het weer een leuke dag wordt.

Nee, het is niet per se nodig om handschoenen te dragen. Vind je het fijner om met handschoenen te klimmen? Dan adviseren we je om eigen handschoenen mee te nemen. Klimrijk Brabant verhuurt en verkoopt geen handschoenen. 

Het is verplicht om dichte schoenen te dragen (geen crocs, klompen, slippers of sandalen). Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Vanwege de klimgordels wordt geadviseerd om een broek te dragen die ten minste tot de knie komt, zodat de huid van de bovenbenen bedekt blijft. Lange haren moeten in een staart of knotje. Sieraden moeten af, denk aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges. 

Klimmen in Klimrijk Brabant is mogelijk vanaf 4 jaar. Voor de kleine avonturiers is er het Pico-parcours vanaf 4 jaar tot en met 1.30 meter. Vanaf een lengte van 1.30 meter kun je deelnemen aan de vijf grote parcours. Je mag niet zwaarder dan 120 kilogram wegen. Je dient een goede fysieke conditie te hebben en je mag niet zwanger zijn. 

Let op: Kinderen t/m 13 jaar vallen onder het kind tarief en vanaf 14 jaar val je onder het volwassen tarief.  

Bekijk ook onze andere avontuurlijke schoolreisjes

Kinderen zijn aan het outdoor lasergamen tussen de bladeren bij Klimrijk Brabant

Schoolreisje Lasergamen

Ga lasergamen tijdens jouw schoolreisje

Meer info
Groep kinderen bezig met GPS-wandeltocht bij Klimrijk Brabant

Schoolreisje GPS-wandeltocht

Doe een GPS-wandeltocht tijdens jouw schoolreisje

Jongen op een hindernis met touwen van het Pico Parcours bij Klimrijk Brabant

Schoolreisje Pico Parcours

Kom klimmen tijdens het schoolreisje Pico Parcours

Bekijk alle schoolreisjes