klimrijk e-steps groep vooraf

Vind het antwoord op jouw vraag

Ontdek onze veelgestelde vragen

De veelgestelde vragen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Bekijk hieronder of jouw vraag erbij staat of neem contact op via het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Hoe lang bestaat Klimrijk al?

Vanaf september 2010 zijn we geopend als Klimrijk Brabant.

Ik ben mijn spullen vergeten en-/of kwijtgeraakt bij Klimrijk. Wat nu?

Je kunt het best contact met ons opnemen via 040-2556545 en aangeven wat je precies kwijt bent. Mocht het zijn dat je jouw tas/handtas vergeten bent, geef ook aan wat er allemaal in de tas zat.

Wat zijn de openingstijden van Klimrijk?

Deze kun je hier vinden.

Ik heb een cadeaubon van Klimrijk gekregen. Kan iemand anders mijn cadeaubon gebruiken, bijvoorbeeld mijn kind of mijn partner?

Natuurlijk is dat mogelijk!

Mijn dochter/zoon is 1.30 meter, maar mijn andere kind voldoet niet aan de eisen. Zijn er ook andere faciliteiten in het klimpark voor kinderen onder 1.30 meter?

Klimrijk is gastvrij voor alle doelgroepen, dus ook voor kinderen die niet aan eisen voldoen voor klimmen. Voor kinderen onder de 1.30 meter heeft Klimrijk een speelberg, zodat ook zij plezier kunnen hebben. Daarnaast is er het Pico-parcours: een klimparcours speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar tot en met 1.30 meter. Ook is er nog het Netten adventure, deze is voor kinderen vanaf 4 jaar (onder begeleiding) en vanaf 7 jaar zonder begeleiding.

Mag ik de hond(en) meenemen naar Klimrijk Brabant?

Honden zijn bij ons welkom zolang ze aangelijnd zijn.

Mag iedereen klimmen?

Klimmen in Klimrijk Brabant is mogelijk vanaf 4 jaar. Voor de kleine avonturiers is er het Pico-parcours vanaf 4 jaar tot en met 1.30 meter. Vanaf een lengte van 1.30 meter kun je deelnemen aan de vijf grote parcours. Je mag niet zwaarder dan 120 kilogram wegen. Je dient een goede fysieke conditie te hebben en je mag niet zwanger zijn.

Let op: Kinderen t/m 13 jaar vallen onder het kind tarief en vanaf 14 jaar val je onder het volwassen tarief. 

Zit er qua hoogte in de parcours verschil voor kinderen en volwassenen? Mijn kind durft namelijk niet alleen.

De grote parcours zijn 3 tot 10 meter hoog voor volwassenen en kinderen vanaf 1.30 meter. De grote parcours bestaan uit vijf verschillende routes: parcours 1 en 2 zijn de makkelijkere, parcours 3 en 4 de moeilijkere en parcours 5 is de funroute, met twee lange ziplines van elk bijna 100 meter. Route 6, 7 en 8 behoren tot het Pico-parcours en zijn bedoeld voor kinderen van 4 jaar tot en met 1.30 meter. Deze routes zijn lager dan het grote parcours en ouders kunnen naast het parcours lopen om zo makkelijk contact te houden met hun kinderen.

Welke kleding kan ik het beste aan doen tijdens het klimmen?

Het is verplicht om dichte schoenen te dragen (geen crocs, klompen, slippers of sandalen). Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Lange haren moeten in een staart of knotje. Sieraden moeten af, denk aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges.

Moeten we handschoenen dragen tijdens klimmen of kunnen we handschoenen voor klimmen huren?

Nee, het is niet per se nodig om handschoenen te dragen. Vind je het fijner om met handschoenen te klimmen? Dan adviseren we je om eigen handschoenen mee te nemen. Klimrijk Brabant verhuurt en verkoopt geen handschoenen.

Kan ik kijken bij het klimparcours zonder dat ik een ticket heb?

Ja, dit is mogelijk! Wanneer je niet deelneemt aan een klimactiviteit hoef je geen ticket te bestellen. 

Hoe werkt het zekeringssysteem van Klimrijk Brabant?

De veiligheid van onze gasten is van het grootste belang. Daarom hebben wij voor een 'saferoller-systeem' gekozen. Dit is een continu zekeringsysteem. Hierbij wordt de deelnemer aan het begin van een parcours vast 'geschoven' en de saferoller kan pas weer los als de deelnemer weer aan het einde van het parcours aan de grond staat.

Ik heb gereserveerd voor klimmen, maar vandaag gaat het de hele dag regenen. Gaat het klimmen gewoon door?

Ja, bij regen gaat het klimmen gewoon door. Als het gaat bliksemen of onweren dan halen we de mensen uit de bomen en wachten we totdat de bui overwaait. Ook is er eventueel de mogelijkheid om kosteloos te verzetten naar een andere datum.

Loopt er personeel rond voor het zicht van klimmers?

Ja, er is altijd iemand aanwezig in het klimpark. Er lopen instructeurs als 'rescuers' rond in het klimpark. Daar waar nodig coachen de instructeurs de deelnemers. Mocht het zijn dat iemand echt niet meer verder durft dan gaat er een 'rescuer' naar boven om deze deelnemer te helpen. In het uiterste geval laat de 'rescuer' deze deelnemer met een touwconstructie naar beneden zakken.

Wat is het tarief voor een abonnement?

Bekijk hier de tarieven van een abonnement van Klimrijk Brabant?

Hoe lang is een abonnement geldig?

Het abonnement is vanaf de dag van aankoop een jaar geldig.

Wordt het abonnement automatisch verlengd?

Nee, het abonnement wordt niet automatisch verlengd. Het verlengen van het abonnement kan bij de kassa van Klimrijk gedaan worden.

Kan ik het abonnement van mijn partner of kind gebruiken voor iemand anders, als mijn partner of kind er niet bij is?

Nee, een abonnement is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij misbruik van het abonnement wordt het ingenomen.

Als ik mijn abonnement kwijtraak, waar kan ik dan een nieuw pasje aanvragen?

Een nieuw abonnement kun je bij de kassa van Klimrijk Brabant aanvragen. De kosten hiervoor bedragen € 3,50. Je dient wel een nieuwe pasfoto mee te brengen.

Krijg ik het entreegeld retour als ik een abonnement afsluit?

Wanneer je op de dag van bezoek een abonnement afsluit krijg je korting met je entreeticket.

Heb ik (pas)foto's nodig als ik een abonnement wil kopen?

Ja, je kan deze ook een volgende keer meebrengen als je dit vergeten bent.

Wat zijn de tarieven voor de activiteiten bij Klimrijk Brabant?

Deze kun je hier per activiteit bekijken.

Hoe werkt een betaling?

Bij het online kopen van een e-ticket, betaal je via onze partner Igenico ePayments of Multisafepay. Nadat je jouw ticket hebt geselecteerd, kies je bij betaalmethodes voor de in jouw land beschikbare methode voor internetbankieren. Selecteer jouw bank en vul je betaalgegevens in. Zodra je de betaling bevestigt, wordt het bedrag van je rekening afgeschreven. Jouw bank informeert ons, waarna wij het e-ticket per e-mail toesturen. 

Wanneer je gebruikmaakt van een creditcard om een ticket te kopen, zie je binnen enkele dagen dat het bedrag van je aankoop van je rekening is afgeschreven. 

iDeal en MrCash worden direct van je bankrekening afgeschreven.

Wat is het voordeel van online reserveren?

Het voordeel van een online reservering is dat je altijd zeker bent van de klimtijd die je hebt gereserveerd. Het tijdsblok dat je reserveert staat vast en je bent zeker dat je die dag kunt klimmen.

Wat als ik geen printer heb of de bevestiging niet uitgeprint krijg?

Je kunt het reserveringsnummer noteren en op de dag zelf meenemen. Heb je beschikking over internet op je mobiele telefoon dan kun je het e-ticket in jouw telefoon ook tonen aan de kassamedewerker.

Ik ben de bevestigingsmail kwijt of heb deze niet gehad. Hoe kan ik mijn entreebewijs nu identificeren?

In het geval dat je je mail kwijt bent of niet ontvangen hebt, neem dan contact met ons via info@klimrijk.nl of 040-2556545.

Wat is het adres van Klimrijk Brabant?

Ons adres is: Klimrijk Brabant Turfweg 9 5504 RL Veldhoven

Hoe kom ik bij Klimrijk Brabant?

Klimrijk Brabant is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Bekijk Adres & Route of gebruik Google Maps voor actuele routebeschrijvingen. 

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Klimrijk Brabant heeft direct naast het park voldoende betaalde parkeergelegenheid. Een parkeerticket bedraagt €3,50.

Welke kleding kan ik het beste aan doen voor het klimmen op het Pico-parcours?

Het is verplicht om dichte schoenen te dragen (geen crocs, klompen, slippers of sandalen). Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Lange haren moeten in een staart of knotje. Sieraden moeten af, denk aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges.

Hoe oud moet je zijn om op het Pico-parcours te mogen klimmen?

Vanaf 4 jaar is het mogelijk om op het Pico-parcours te klimmen. Vanaf 1.30 meter mag je op het hoge parcours.

Mag je als ouder mee klimmen op het Pico-parcours?

Nee, helaas is dat niet toegestaan tenzij hier expliciet toestemming voor is gegeven van een medewerker.

Hoe lang duurt het klimmen op het Pico-parcours?

Klimmen op het Pico-parcours is 1,5 uur, dit is inclusief een deel van de instructie.

Welke kleding kan ik het beste aan doen tijdens het outdoor lasergamen?

Het wordt aangeraden om dichte schoenen te dragen i.v.m. boomstammen, wortels etc. Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Lange haren in een staart of knotje is het prettigst i.v.m. het dragen van de helm. Sieraden dragen wordt afgeraden, bij sieraden moet je denken aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges.

Hoe lang duurt het outdoor lasergamen?

De activiteit duurt 1,5 uur dit is inclusief instructie.

Gaat het outdoor lasergamen door als het regent?

De activiteit gaat door als het regent er kan dan eventueel gekeken worden of het verplaatst kan worden naar binnen. Dit is dan Indoor lasergamen + Archerytag.

Vanaf hoeveel personen is het mogelijk om outdoor te lasergamen?

Outdoor (en indoor) lasergamen is te boeken vanaf 8 personen.

Wat is een geschikte leeftijd voor outdoor lasergamen?

Deze activiteit is te boeken vanaf 8 jaar.

Welke kleding kan je het beste aan doen voor het Netten Adventure?

Het is verplicht om dichte schoenen te dragen (geen crocs, klompen, slippers of sandalen). Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Lange haren moeten in een staart of knotje. Sieraden moeten af, denk aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges.

Hoe oud moet je zijn voor het Netten Adventure?

Het Netten Adventure is leuk voor alle leeftijden en al geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Hoe lang duurt de activiteit 'Netten Adventure'?

De activiteit duurt 2 uur.

Welke kleding kan ik het beste aan doen voor het indoor lasergamen?

Het wordt aangeraden om dichte schoenen te dragen. Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Lange haren in een staart of knotje is het prettigst i.v.m. het dragen van de helm. Sieraden dragen wordt afgeraden, bij sieraden moet je denken aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges.

Hoe lang duurt het indoor lasergamen?

De activiteit duurt 1,5 uur dit is inclusief instructie.

Vanaf hoeveel personen is het mogelijk om indoor te lasergamen?

Indoor (en outdoor) lasergamen is te boeken vanaf 8 personen.

Wat is een geschikte leeftijd om indoor te lasergamen?

Deze activiteit is te boeken vanaf 8 jaar.

Welke kleding kan ik het beste aan doen voor Outdoor archery tag?

Het wordt aangeraden om dichte schoenen te dragen i.v.m. boomstammen, wortels etc. Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Lange haren in een staart of knotje is het prettigst i.v.m. het dragen van de helm. Sieraden dragen wordt afgeraden, bij sieraden moet je denken aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges.

Hoe lang duurt outdoor archery tag?

De activiteit outdoor archery tag duurt 60 minuten.

Vanaf hoeveel personen is het mogelijk om outdoor archery tag te spelen?

Outdoor archery tag is te boeken vanaf 8 personen.

Wat is een geschikte leeftijd om outdoor archery tag te doen?

Deze activiteit is te boeken vanaf 8 jaar.

Welke kleding kan ik het beste aan doen voor het indoor lasergamen & archery tag?

Het is verplicht om dichte schoenen te dragen (geen crocs, klompen, slippers of sandalen). Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Lange haren moeten in een staart of knotje. Sieraden moeten af, denk aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges.

Hoe lang duurt de combinatie van indoor lasergamen & archery tag?

Het duurt in totaal 2 uur. Dus 1 uur per activiteit, dit is inclusief instructie.

Vanaf hoeveel personen is het mogelijk om de combinatie indoor lasergamen & archery tag te boeken?

Combinatie lasergamen en archery tag is te boeken vanaf 8 personen.

Wat is een geschikte leeftijd om indoor lasergamen & archery tag te doen?

Deze activiteit is te boeken vanaf 8 jaar.

Welke kleding kan ik het beste aan doen voor Expeditie Buitenjan?

Het is verplicht om dichte schoenen te dragen i.v.m. boomstammen, wortels etc. Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Lange haren in een staart of knotje is het prettigst i.v.m. het dragen van de helm. Sieraden dragen wordt afgeraden, bij sieraden moet je denken aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges.

Hoe lang duurt Expeditie Buitenjan?

De activiteit duurt 2,5 uur dit is inclusief instructie.

Gaat Expeditie Buitenjan door als het regent?

De activiteit gaat door als het regent er kan dan eventueel gekeken worden of het verplaatst kan worden naar een andere datum. Bij twijfel neem even contact op met ons.

Vanaf hoeveel personen is het mogelijk om Expeditie Buitenjan te doen?

Expeditie Buitenjan is te boeken vanaf 10 personen.

Wat is een geschikte leeftijd om Expeditie Buitenjan te doen?

Deze activiteit is te boeken vanaf 11 jaar.

Welke kleding kan ik het beste aan doen voor de schietclinic?

Het wordt aangeraden om dichte schoenen te dragen. Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Lange haren in een staart of knotje is het prettigst. Sieraden dragen wordt afgeraden, bij sieraden moet je denken aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges.

Hoe lang duurt de schietclinic?

De activiteit duurt 1,5 uur dit is inclusief instructie.

Vanaf hoeveel personen is het mogelijk om de schietclinic te doen?

De schietclinic is te boeken vanaf 10 personen.

Wat is een geschikte leeftijd om de schietclinic te doen?

Deze activiteit is te boeken vanaf 18 jaar.

Welke kleding kan ik het beste aan doen tijdens het quad rijden?

Het is verplicht om dichte schoenen te dragen. Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Lange haren in een staart of knotje is het prettigst i.v.m. het dragen van de helm. Sieraden dragen wordt afgeraden, bij sieraden moet je denken aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges.

Hoe lang duurt het quad rijden?

De activiteit duurt 22 minuten.

Gaat het quad rijden door als het regent?

De activiteit gaat door als het regent er kan dan eventueel gekeken worden of het verplaatst kan worden naar een andere datum. Bij twijfel neem even contact op met ons.

Vanaf hoeveel personen kun je quad rijden?

Quad rijden is te boeken vanaf 1 personen.

Wat is een geschikte leeftijd om quad te rijden?

Deze activiteit is te boeken vanaf 11 jaar.

Waar kan ik het toilet vinden als ik ga quad rijden?

Je kunt gebruik maken van het toilet in de indoor lasergame hal. Dit is als je binnen komt de eerste deur links.

Welke kleding kan ik het beste aan doen voor het airsoften?

Het is verplicht om dichte schoenen te dragen. Sportieve makkelijk zittende kleding is het fijnst. Lange haren in een staart of knotje is het prettigst i.v.m. het dragen van de helm. Sieraden dragen wordt afgeraden, bij sieraden moet je denken aan oorbellen (knopjes niet), ringen, kettingen, armbanden en horloges.

Hoe lang duurt het airsoften?

De activiteit duurt 2 uur.

Gaat het airsoften door als het regent?

De activiteit gaat door als het regent er kan dan eventueel gekeken worden of het verplaatst kan worden naar een andere datum. Bij twijfel neem even contact op met ons.

Vanaf hoeveel personen is het mogelijk om te airsoften?

Airsoften is te boeken vanaf 8 personen in het weekend en vanaf 10 personen op doordeweekse dagen.

Wat is een geschikte leeftijd om te airsoften?

Deze activiteit is te boeken vanaf 18 jaar.

Waar kan ik het toilet vinden als ik ga airsoften?

Je kunt gebruik maken van het toilet in de indoor lasergame hal. Dit is als je binnen komt de eerste deur links.

Vanaf hoeveel personen kan ik een kinderfeestje boeken?

Het is mogelijk om vanaf 8 personen een kinderfeestje te boeken.

Ik heb een kinderfeestje geboekt voor 8 kinderen maar 2 zijn te klein voor het grote parcours wat nu?

Neem even contact met ons op via de mail of telefonisch dan helpen we je graag verder.

Is het mogelijk om eten bij je kinderfeestje te boeken?

We hebben voor kinderfeestjes speciale arrangementen met eten. Als je als ouders daarnaast nog iets wil bij bestellen dan kan dit bij het horeca gebouw.

Mag ik mijn eigen eten/drinken meenemen?

Ja dit is toegestaan, echter mogen meegebrachte consumpties niet op het verharde terras nabij de horeca genuttigd worden, maar wel bij de diverse picknicktafels.

Hoe lang mag ik na de activiteit in het park blijven?

Je mag zo lang als je wil in het park blijven na de activiteit. Houd hierbij wel rekening met de sluitingstijd. De openingstijden van Klimrijk zijn hier te vinden.