klimrijk e-steps groep vooraf

Vind het antwoord op jouw vraag

Ontdek onze veelgestelde vragen

De veelgestelde vragen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Bekijk hieronder of jouw vraag erbij staat of neem contact op via het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Hoe lang bestaat Klimrijk al?

Vanaf september 2010 zijn we geopend als Klimrijk Brabant.

Kan ik kijken bij het klimparcours zonder dat ik een ticket heb?

Ja, dit is mogelijk! Wanneer je niet deelneemt aan een klimactiviteit hoef je geen ticket te bestellen. 

Ik ben mijn spullen vergeten en-/of kwijtgeraakt bij Klimrijk. Wat nu?

Je kunt het best contact met ons opnemen via 040-2556545 en aangeven wat je precies kwijt bent. Mocht het zijn dat je jouw tas/handtas vergeten bent, geef ook aan wat er allemaal in de tas zat.

Ik heb een cadeaubon van Klimrijk gekregen. Kan iemand anders mijn cadeaubon gebruiken, bijvoorbeeld mijn kind of mijn partner?

Natuurlijk is dat mogelijk!

Kan ik het abonnement van mijn partner of kind gebruiken voor iemand anders, als mijn partner of kind er niet bij is?

Nee, een abonnement is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij misbruik van het abonnement wordt het ingenomen.

Als ik mijn abonnement kwijtraak, waar kan ik dan een nieuw pasje aanvragen?

Een nieuw abonnement kun je bij de kassa van Klimrijk Brabant aanvragen. De kosten hiervoor bedragen € 3,50. Je dient wel een nieuwe pasfoto mee te brengen.

Mag iedereen klimmen?

Klimmen in Klimrijk Brabant is mogelijk vanaf 4 jaar. Voor de kleine avonturiers is er het Pico-parcours vanaf 4 jaar tot en met 1.30 meter. Vanaf een lengte van 1.30 meter kun je deelnemen aan de vijf grote parcours. Je mag niet zwaarder dan 120 kilogram wegen. Je dient een goede fysieke conditie te hebben en je mag niet zwanger zijn.

Let op: Kinderen t/m 13 jaar vallen onder het kind tarief en vanaf 14 jaar val je onder het volwassen tarief. 

Zit er qua hoogte in de parcours verschil voor kinderen en volwassenen? Mijn kind durft namelijk niet alleen.

De grote parcours zijn 3 tot 10 meter hoog voor volwassenen en kinderen vanaf 1.30 meter. De grote parcours bestaan uit vijf verschillende routes: parcours 1 en 2 zijn de makkelijkere, parcours 3 en 4 de moeilijkere en parcours 5 is de funroute, met twee lange ziplinen van elk bijna 100 meter. Route 6, 7 en 8 behoren tot het Pico-parcours en zijn bedoeld voor kinderen van 4 jaar tot en met 1.30 meter. Deze routes zijn lager dan het grote parcours en ouders kunnen naast het parcours lopen om zo makkelijk contact te houden met hun kinderen.

Moeten we handschoenen dragen tijdens klimmen of kunnen we handschoenen voor klimmen huren?

Nee, het is niet per se nodig om handschoenen te dragen. Vind je het fijner om met handschoenen te klimmen? Dan adviseren we je om eigen handschoenen mee te nemen. Klimrijk Brabant verhuurt en verkoopt geen handschoenen.

Loopt er personeel rond voor het zicht van klimmers?

Ja, er is altijd iemand aanwezig in het klimpark. Er lopen instructeurs als 'rescuers' rond in het klimpark. Daar waar nodig coachen de instructeurs de deelnemers. Mocht het zijn dat iemand echt niet meer verder durft dan gaat er een 'rescuer' naar boven om deze deelnemer te helpen. In het uiterste geval laat de 'rescuer' deze deelnemer met een touwconstructie naar beneden zakken.

Mijn dochter/zoon is 1.30 meter, maar mijn andere kind voldoet niet aan de eisen. Zijn er ook andere faciliteiten in het klimpark voor kinderen onder 1.30 meter?

Klimrijk is gastvrij voor alle doelgroepen, dus ook voor kinderen die niet aan eisen voldoen voor klimmen. Voor kinderen onder de 1.30 meter heeft Klimrijk een speelberg, zodat ook zij plezier kunnen hebben. Daarnaast is er het Pico-parcours: een klimparcours speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar tot en met 1.30 meter.

Is het klimsysteem van Klimrijk Brabant veilig?

De veiligheid van onze gasten is van het grootste belang. Daarom hebben wij voor een 'speedrunner-systeem' gekozen. Dit is een continu zekeringsysteem. Hierbij wordt de deelnemer aan het begin van een parcours vastgeklikt en de speedrunner kan pas weer los als de deelnemer weer aan het einde van het parcours aan de grond staat.

Wat is het voordeel van online reserveren?

Het voordeel van een online reservering is dat je altijd zeker bent van de klimtijd die je hebt gereserveerd. Het tijdsblok dat je reserveert staat vast en je bent zeker dat je die dag kunt klimmen.

Hoe werkt een betaling?

Bij het online kopen van een e-ticket, betaal je via onze partner Igenico ePayments of Multisafepay. Nadat je jouw ticket hebt geselecteerd, kies je bij betaalmethodes voor de in jouw land beschikbare methode voor internetbankieren. Selecteer jouw bank en vul je betaalgegevens in. Zodra je de betaling bevestigt, wordt het bedrag van je rekening afgeschreven. Jouw bank informeert ons, waarna wij het e-ticket per e-mail toesturen. 

Wanneer je gebruikmaakt van een creditcard om een ticket te kopen, zie je binnen enkele dagen dat het bedrag van je aankoop van je rekening is afgeschreven. 

iDeal en MrCash worden direct van je bankrekening afgeschreven.

Wat als ik geen printer heb of de bevestiging niet uitgeprint krijg?

Je kunt het reserveringsnummer noteren en op de dag zelf meenemen. Heb je beschikking over internet op je mobiele telefoon dan kun je het e-ticket in jouw telefoon ook tonen aan de kassamedewerker.

Ik ben de bevestigingsmail kwijt of heb deze niet gehad. Hoe kan ik mijn entreebewijs nu identificeren?

In het geval dat je je mail kwijt bent of niet ontvangen hebt, neem dan contact met ons via info@klimrijk.nl of 040-2556545.

Ik heb gereserveerd voor klimmen, maar vandaag gaat het de hele dag regenen. Gaat het klimmen gewoon door?

Ja, bij regen gaat het klimmen gewoon door. Als het gaat bliksemen of onweren dan halen we de mensen uit de bomen en wachten we totdat de bui overwaait.

Hoe kom ik bij Klimrijk Brabant?

Klimrijk Brabant is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Bekijk Adres & Route voor actuele routebeschrijvingen. 

Wat is het adres van Klimrijk Brabant?

Ons adres is: Klimrijk Brabant Turfweg 9 5504 RL Veldhoven

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Klimrijk Brabant heeft direct naast het park voldoende (gratis) parkeergelegenheid.