Klimmen

Veelgestelde vragen

klimrijk-klimmen-gezin-jongen-touwbrug-balanceren.jpeg

Mag iedereen klimmen?
Klimmen in Klimrijk Brabant is mogelijk vanaf 4 jaar. Voor de kleine avonturiers is er het Pico-parcours vanaf 4 jaar tot en met 1.30 meter. Vanaf een lengte van 1.30 meter kun je deelnemen aan de vijf grote parcours. Je mag niet zwaarder dan 120 kilogram wegen. Je dient een goede fysieke conditie te hebben en je mag niet zwanger zijn.

Let op: Kinderen t/m 13 jaar vallen onder het kind tarief en vanaf 14 jaar val je onder het volwassen tarief. 

Kan ik kijken bij het klimparcours zonder dat ik een ticket heb?
Ja, dit is mogelijk! Wanneer je niet deelneemt aan een klimactiviteit hoef je geen ticket te bestellen. 

Zit er qua hoogte in de parcours verschil voor kinderen en volwassenen? Mijn kind durft namelijk niet alleen.
De grote parcours zijn 3 tot 10 meter hoog voor volwassenen en kinderen vanaf 1.30 meter. De grote parcours bestaan uit vijf verschillende routes: parcours 1 en 2 zijn de makkelijkere, parcours 3 en 4 de moeilijkere en parcours 5 is de funroute, met twee lange ziplinen van elk bijna 100 meter. Route 6 en 7 behoren tot het Pico-parcours en zijn bedoeld voor kinderen van 4 jaar tot en met 1.30 meter. Deze routes zijn lager dan het grote parcours en ouders kunnen naast het parcours lopen om zo makkelijk contact te houden met hun kinderen.

Moeten we handschoenen dragen tijdens klimmen of kunnen we handschoenen voor klimmen huren?
Nee, het is niet per se nodig om handschoenen te dragen. Vind je het fijner om met handschoenen te klimmen? Dan adviseren we je om eigen handschoenen mee te nemen. Klimrijk Brabant verhuurt en verkoopt geen handschoenen.

Loopt er personeel rond voor het zicht van klimmers?
Ja, er is altijd iemand aanwezig in het klimpark. Er lopen instructeurs als 'rescuers' rond in het klimpark. Daar waar nodig coachen de instructeurs de deelnemers. Mocht het zijn dat iemand echt niet meer verder durft dan gaat er een 'rescuer' naar boven om deze deelnemer te helpen. In het uiterste geval laat de 'rescuer' deze deelnemer met een touwconstructie naar beneden zakken.

Mijn dochter/zoon is 1.30 meter, maar mijn andere kind voldoet niet aan de eisen. Zijn er ook andere faciliteiten in het klimpark voor kinderen onder 1.30 meter?
Klimrijk is gastvrij voor alle doelgroepen, dus ook voor kinderen die niet aan eisen voldoen voor klimmen. Voor kinderen onder de 1.30 meter heeft Klimrijk een speelberg, zodat ook zij plezier kunnen hebben. Daarnaast is er het Pico-parcours: een klimparcours speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar tot en met 1.30 meter.

Is het klimsysteem van Klimrijk Brabant veilig?
De veiligheid van onze gasten is van het grootste belang. Daarom hebben wij voor een 'speedrunner-systeem' gekozen. Dit is een continu zekeringsysteem. Hierbij wordt de deelnemer aan het begin van een parcours vastgeklikt en de speedrunner kan pas weer los als de deelnemer weer aan het einde van het parcours aan de grond staat.

klimrijk-individueel-klimmen.jpeg
klimrijk-brabant-buitengewoon-avontuurlijk.jpeg
schoolreisje-klimmen-klimrijk.jpeg
klimrijk-klimmen-touwbrug-lopen.jpeg

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, topacties en de leukste activiteiten!