LET OP: Klimrijk is deze winter uitsluitend geopend voor de indoor activiteiten. Bekijk hier de mogelijkheden.

Klimrijk Brabant hindernis klimmuur scouts 2400x1200

Bijna 400 scouts klimmen bij Klimrijk Brabant in Veldhoven

14 maart 2022 13:23

Een kleine vierhonderd scouts, van tussen de zeven en de elf jaar oud, leefden zich zaterdag 12 maart hoog in de bomen uit bij Klimrijk Brabant. Het is de vijfde keer dat Klimrijk Brabant deze dag voor de vereniging organiseert.

De scouts waren de hele dag actief tussen de bomen. “Dit is ontstaan uit een initiatief van een van de werknemers die zelf ook actief is bij scouting. Hij opperde vijf edities geleden het idee om scoutinggroepen uit de regio uit te nodigen om te komen klimmen”, laat waarnemend general manager Marcel Strijks weten. “Ondertussen is dit al de vijfde editie en iedere keer zien we meer aanmeldingen binnenstromen. Het is fantastisch om steeds weer zoveel scouts de bomen in te zien gaan.”

Klimparcoursen

Bij Klimrijk Brabant zijn er vijf parcoursen met elk een eigen moeilijkheidsgraad. De lengte van de routes varieert van 110 tot 200 meter en de hoogte van de routes verschilt van twee tot tien meter in de lucht. Tijdens de routes krijgen de bezoekers vijftig verschillende hindernissen voor hun kiezen. Voor kinderen kleiner dan 1,30 meter en vanaf vier jaar is er het pico-parcours: drie verschillende routes met in totaal 25 verschillende hindernissen. Daarnaast is er sinds 2021 het Netten Adventure, een acht meter hoge klim- en klauterattractie, die bestaat uit vier verschillende zones. Deze zijn bereikbaar via speciale nettentunnels. Op de verdiepingen, variërend tussen de twee en acht meter hoogte, kunnen bezoekers onder meer klimmen, klauteren, springen en spelen met grote ballen. De vaste grond is weer te bereiken via drie glijbanen.

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de Klimrijk nieuwsbrief.

Gepubliceerd in

Algemeen
Klimwand klimparcours

PR Team

Pr-medewerker