Antihoogtevreescursus

Wil jij je hoogtevrees overwinnen of een stuk zekerder worden van jezelf op grote hoogte? Meld je dan nu aan voor de antihoogtevreescursus bij Klimrijk Brabant!

expeditie-buitenjan-klimrijk-groepen.jpeg

Voor wie is de antihoogtevreescursus?

De antihoogtevreescursus is ontwikkeld voor mensen die in hun dagelijks leven te maken hebben met angst voor hoogtes. Ieder mens heeft een angst voor hoogtes, deze 'angst' houdt verband met de vrees om te vallen. Het verschil is dat de een er meer last van heeft dan de ander. Enkele voorbeelden wanneer je een anti-hoogte vreescursus kunt overwegen zijn:

  • Je durft niet of nauwelijks een hoge brug over te steken
  • Je durft niet of nauwelijks over een galerij te lopen
  • Je durft niet of nauwelijks in de bergen te lopen, fietsen of rijden
  • Je durft niet op een trap te klimmen
  • Je hebt een ongezonde angst voor hoogtes

Je wordt tijdens de anti-hoogtevreescursus begeleid door klimangst-coach Monique van der Hamsvoord. Leer hier Monique alvast kennen!

Stap voor stap

In de cursus oefenen we stap voor stap om steeds een stapje verder en hoger te komen. Dit alles onder deskundige begeleiding van een klim-angstcoach. Na deze cursus zal je merken dat je meer vertouwen hebt in jezelf en dat je je een stuk ‘relaxter’ voelt op grote hoogtes.

Plan van aanpak

Je ontvangt van Klimrijk een invulformulier en als je deze hebt geretourneerd, gaan we uit van wat men in de gezondheidszorg 'Stepped Care' noemt. We gaan met je de afspraak aan om 10 oefenuren aan de slag te gaan en daarna evalueren we of er duidelijke vooruitgang is.

In samenspraak met jou plannen we 4 of 5 data waarbij we elke dag 2 tot 2,5 uur inplannen. De kosten van de Antihoogtevreescursus bedragen € 29,50 per uur.

schoolreisje-klimrijk-pipe-stairs.jpeg

Interesse in de Antihoogtevreescursus?

 

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, topacties en de leukste activiteiten!